Tuesday, May 22, 2007

Indie Memo


NBA Store finallere özel t-shirtler hazırlamış. Hepsinin gayet güzel gözükmesine rağmen dikkati ilk çeken elbette Utah'ınki. Üzerinde koskoca Mehmet yazan official bir NBA ürünü. Sporda çok ulusalcı davranmak objektifi ufaltır diye düşünmüşümdür hep ama insanın içi bir hoş olmuyor değil. Doğan Hakyemez Efendi, efendi gibi davranır, zaten ufacık olan basketbol medyasını manipüle etmeyi (ve hatta görevini) bırakırsa, Memo'nun, Hido'nun, hatta Ersan'ın Milli Takım'a katacağı vizyon farkını gözlerimizle görme şansına yakında erişiriz zannediyorum.


Geçen gün şans eseri göz gezdirme şansına
sahip olduğum Rolling Stone dergisinin Türkiye edisyonunda memleket topraklarında asla yayınlanmayacak ama yere göğe sığdıramadıkları iki albüm review'ına rastladım.

Bir (tahminimce) stajyer kızı kolundan tutup, "bak canım, iki üç içinde
indie geçen cümle kur,deneysel de tribal de,internetten ilginç isimli bir kaç grup bul, biz de her sayı 152 sayfa Shins koyalım, Rapture koyalım, etliye sütlüye karışmadan tüm bu leş grup trafiği içinde bir coolluk yakalayalım ucundan" demişler belli ki. Ne yazık ki bu işlerin böyle olmadığını, iki ismi yanyana yazınca bi review etmediğini, bu işler için biraz referans göstermek, biraz background anlatmak, hatta belki de en önemlisi sakin olmak gerektiğini gözardı etmişler.

Millet barlarda, orada burada, eş dost muhabbetinde öğrendiği iki şeyi söyleyince adam oluyor buralarda. Rolling Stone'da iki eksik, iki gaz cümle okuyunca da bir engin denize, bir Everest'e dönüşüyor sanat aşkları ki sormayın. İsterim ki Rolling Stone gibi bir büyük arşiv, bir marka daha efektif kullanılsın, bu tek tip dinleyici modelini yönlendirmesi daha derli toplu olsun. Ama olmayınca olmuyor işte. Bakın aynı şeyi ufak blogumuzda bende yapayım.
ZACH HILL, EMPROVİZE, INDIE, SERTAMADERİNGİTARTINILARI, YAĞMURLUBİRGÜNDEKAHVEEŞLİĞİNDEMUHABBETETMEKGİBİ, LOU REED, ...USTASINABİRSAYGIDURUŞUNİTELİĞİNDE, SINGER/SONGWRITERAKIMI, MUTLAKATAKİPETMEKGEREK, NEW YORK, INDIEINDIEINDIEINDIEINDIEINDIE.


Uzatmak
o kadar mümkün ki.

Bol kitaplı günler diliyorum.

4 comments:

Bora said...

başarıdan başarıya koşmanız dileğiyle...

Anonymous said...

Bana italik yapma.

tomwood said...

yaparım.BÖ.

Anonymous said...

HETEMELE