Friday, May 18, 2007

İki Steve


Cuma gecesini evde geçireceklere tavsiye. Steve Prefontaine'in yaşam öyküsünü irdeleyen ve yer yer başarısız olsa da rahatlıkla izlenebilen 1997 yapımı "Prefontaine". Kendisi tüm zamanların en büyük uzun mesafe koşucularından. Kırdığı rekorların yanında zamansız ölümü, aklı başına geldikten sonra yaptığı bir takım idealist atılımları (post '72 Münih Olimpiyatları sendromu) ve dramatik yaşantısıyla kısa bir dönemin ilgi odağı. Zaten genç yaşta ölmese, saçı başı da ortalamanın üzerinde olmasa kimse film yapmaz bu adamları. Başrolde geçenlerde bir "gençlikmüzik" kanalında goth-emo grubuyla görüp anında soğuduğum, daha sonra da aslında hiç bir zaman sevmediğimi farkettiğim Jared Leto var. İnsan neden sürekli siyah-mor kombinasyonlu kıyafetler giymek ister anlamam.Filmde ayrıca Nike markasının nasıl doğduğuna da ufak bir sahnede rastlamak mümkün.


Film birazdan, 22.00 gibi CNBC-E'de yayında.Kaçıranlar için gece tekrarını izlemek, daha ötesini merak edenler için googlelamak mümkün.DVD'si dev alışveriş kompleksi dedikleri yerlerde, nisbeten ucuz satılan DVD'lerin arasında mevcuttur zannediyorum.


Öte yandan sabaha karşı oynanacak Spurs - Suns serisi 6. maçında Steve Nash ve arkadaşlarına da başarı dileklerimizi iletelim.

1 comment:

Anonymous said...

Bir Steve daha var. Brain stew. BÖ.