Wednesday, May 23, 2007

12. Adam

Sabah işyerine doğru yol alırken, gazete bayii'nde sıralı duran gazetelere ilişti gözüm. Çünkü resimde gördüğünüz Chelsea formasını terletmekle meşgul Hollandalı arkadaşa Fenerbahçe forması giydirmişler. Haliyle durasım ve manşetteki satırları okuyasım geldi. Tahmin edeceğiniz gibi... Aziz Yıldırım Robben'e transfer teklifi yapmaya hazırlanıyormuş. Bu müthiş! haberi patlatan, gazete kisvesi altında yayın yapan 12. Adam diye sözde bir spor gazetesi... Ya bunlar milleti salak sanıyor ya da haberi yapan "championship manager"cilik oynuyor. Merak ediyorum, bu haberi yapıp ertesi gün gazeteyi eline alınca bu adamlar ne hissediyor? Yoksa onlarda benim gibi bir yerleriyle mi gülüyorlar habere bakıp ? Bir de bu yetmezmiş gibi, Robben ile birlikte Fenerbahçe'nin, yine sarı-lacivert forma giydirilmiş Trezeguet'ye de teklif götüreceğini yazmışlar... Hani olur da Hollandalı'yı tanımazlar, en azından Fransız'ı tanıyan birileri mutlaka vardır fikriyle yola çıkılan bir iliştirme haber Trezeguet olayı da.. Esasında haber falan denmez buna... Siz gazeteye manşet atmadan önce hiç mi araştırma yapmazsınız ? Ne oluyor ne bitiyor diye hiç mi soruşturmazsınız ? Neyse buraya not düşeyim belki işinizi görür: Hans Robben, Fener'e gelecek Robben'in babası ve aynı zamanda menajeri; "çok kısa bir süre içinde Arjen Chelsea ile 5 yıllık yeni bir sözleşme imzalayacak" diye zaten önceden söylemişti.

4 comments:

tomwood said...

bu haberinle cok guldurdun beri ortak :)

Anonymous said...

bunları spor gastesi olarak goruosan esas sen ertesi sabah okunup guluncek kadar komiksin haberin olsun bilmiosan sus adam sansınlar

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

En başta gaste değil "Gazete", goruosan değil "Görüyorsan", guluncek değil "Gülünecek", bilmiosan değil "Bilmiyorsan", SMS atmıyorsun yorum yazıyorsun. Asıl sen bilmiyorsan okuduğunu anlayamıyorsan Türkçe'yi kullanma. Adam gazete kisvesi altında yayın yapan demiş, sözde spor gazetesi demiş zaten gazete olarak bile görmüyor.