Thursday, May 17, 2007

Alman Kale



İki şeye açıklık getirelim:

1.Bulls fanları,bende bu takımı seviyorum.Ancak Pistons beklenmedik şekilde heyecan kazanan bu seriyi bırakmaz.Geçen yıl harika bir normal sezonun ardından hepimizi hayalkırıklığına uğratan süper beşlisinden(bkz. Dallas Mavericks 2007)-ki ayrı bir yazı konusudur- Big Ben'in ayrılmasıyla, Pistons'ın Doğu'nun üvey evladı muamelesi göreceğini düşünenler fena halde yanıldı.Bu takım herşeyden önce bir playoff takımı.Bulls serisi ilk maç ilk çeyreğini hatta ilk yarısını hatırlayın, meydan dayağından farksızdı.Normal sezonda ivmelerini yavaş yavaş yükseltip kendilerini saklamayı da çok iyi becerdiler.Eğer son iki maçtır etkisiz elemanı oynayan Webber'da kendini azıcık bulabilirse 6. maçı almak çok zor olmayacaktır.Ancak Bulls bir sürpriz yapıp seriyi son maça taşıyabilirse iki kelime akla geliyor:Tayshaun Prince.Her eve lazım hem kilit hem anahtar bir üç numara.


2.Dirk Nowitzki.Bileğinin hakkyla MVP oldu.Nashseverlerin bile karara çok itiraz edeceklerini zannetmiyorum.Biraz Russell,biraz Bird,biraz Maravich,biraz Pippen.
"Overall Player" dedikleri adamlardan.
Playoff talihsizlik miydi,normal sezonun bitimine 10 maç kala bırakın beşi,altıncı vitese takan Warriors, klişe tabirle kaderin playoff tablosunu bütünüyle değiştirerek Mavs'e oyunu muydu bilinmez.Ancak iki şey kesin;

  • Mavs ve Mark Cuban lige daha aç dönecek = gerçekten iyi basketbol garantisi

  • Dirk'ün biraz daha perspektif artı liderlik(Nash ile aralarındaki temel fark) yetilerini geliştirmek zorunda olduğu.

Yoksa iki senedir kaçan şampiyonluk iyiden iyiye hayal olur.

No comments: