Tuesday, May 29, 2007

The Fundamentalist


Tim Duncan nasıl bir adamdır?

Ben San Antonio'yu sevmem. Bir takımdan ya da bir oyuncudan uzak durmanız, içten içe karşı cephede hırslanmanız için takımın rengini ya da adamın sakalının şeklini beğenmemeniz yeterlidir bazen. Çoğu zaman nedenini hiç bir mantık düzeneği açıklayamaz, siz de kendinize açıklayamazsınız,basitçe saçmadır çünkü. Böyle konular hızla kapanır arkadaşlar arasında, adamlar silinir, yeni adamlar gelir. Sporu bu yüzden takip etmezsiniz, bu sığlığa indiğiniz an birikiminiz yüzyıllık şarap tadında da olsa çöpe gitmeyi hakeder anında.

Sporu ter için seversiniz, son dakikalar için seversiniz, gözleriniz uykundan ağırlaştığı saniye sarsılıp "İzlemem lazım" dediğiniz anlar için seversiniz, eğlence için seversiniz, arkadaşlarınızla uzun zaman sonra bir araya gelmenizi sağladığı için seversiniz, sizi sinirlendirdiği için seversiniz, unutturduğu için seversiniz, hatırlattığı için seversiniz.


Ben San Antonio'yu sevmem. Son 6-7 yılın en başarılı takımını gözardı ederim. Edebilirim çünkü. ("Because I Can".Muhteşem bi kalıp.Ezik yerli müzik gruplarımız da albüm ve şarkı isimlerini böyle koymaya başladılar zaten. İngilizce isim bulalım, damdan düşmüş Türkçe'ye çevirelim akımı. Bkz. "Guneşte Yalnız", "Yarım Kalan Hayaller Yaşındayız". Başka aklınıza gelen varsa, gönderin yayınlayalım. son cümle için kendine güler.) Ama Duncan'ı edemem. Bu kadar ikiyüzlü olamam.

Dün gece serinin 4. maçını izlerken, ve bu sezon yakalayabildiğim maçlarının tümünde Timmy-D'ye bakarken korktum. Maç sonrası basın toplantısında tüm efendiliği ve üzerinden eksik etmediği kısa kollu gömleğiyle utanıp sıkılan o adam, parkeleri görünce tüm zamanların en büyük liderlerinden, en dominant güçlerinden biri olup çıkıyor, istatistikler nasıl bir değişkenlik gösterirse göstersin. Kendini teskin etmeyi, sakin olabilmeyi, düşünerek oynayabilmeyi ve eğlenmeyi bu kadar iyi yapabilen çok az oyuncu var etrafta. Bunun hep farkındaydım ve hep inkar ettim. Bu sene kaçış yok gibi.

Sezon sonuna yaklaşırken, Bulls elenmiş, sevgili Nash Tottenham yollarına düşmüşken, ilk defa San Antonio şampiyon olsun istiyorum. Bunu haketti(ler).

No comments: