Monday, June 18, 2007

La Liga'da bitti

Real Madrid 3 - 1 Mallorca... Madrid, 1-0 geriye düştüğü maçın son yarım saatinde bulduğu 3 golle 30. şampiyonluğuna ulaştı. Ev sahibi ekip bu kez şampiyonluk stresinden olsa gerek yine kötü futbolla kazanmayı başardı. Karşılaşma sonrası başta Raul'un matador sevinci olmak üzere tüm futbolcular deli gibi kutladılar şampiyonluğu. Sık sık Beckham ile Roberto Carlos ekrana geldi. Ne de olsa bu kutlamalar bir anlamda onlar için veda partisi tadındaydı. Maçın sonlarına doğru Real Madrid taraftarlarının "viva espana"tezahürtları da sanırım Katalanlar'ın kulaklarını çınlatmıştır. Bir de Madrid karşısında Mallorcalı futbolcuların "aşırı motivasyonları", mağlup duruma düştükten sonraki sertlikleri ilginçti. Gerçi Türk futbolunu yaşayan biri olarak bana yabancı gelmeyen sahnelerdi.


Futbol sezonunu keyifli bir pazar akşamı ile noktaladık. Bunun için Barcelona ve Real Madrid kadar NTV'ye de ne kadar teşekkür etsek azdır. Özellikle son hafta "mikrafonlarımız şimdi Ankara'da" tadı içeren dönüşümlü yayın beni eskilere götürdü. Sevilla maçında gol olunca karşımıza Murat Kosova çıktı. NBA'e kaptırdığımız tecrübeli ismi kapanış gecesi aramızda görmek şahsen beni çok mutlu etti. Güntekin ve Okay ikilisine zaten diyecek birşey yok.

Birde ringin diğer köşesinde kaybeden var. İlk yarılar bitmeden Gimnastic Tarragona önünde farklı öne geçen Barcelona Madrid'den beklediği sonuç çıkmayınca büyük hayal kırıklığı yaşadı. Hatta bu hayal kırıklığı tarftarlarda dahae büyük bir etki yaratmış olmalı. Çünkü maçın sonlarında elinde copuyla polis tribünlere dalıyordu. "El Mundo" başarısızlık deyip, başkan, teknik direktör ve futbolcuları hedef göstermiş. Bu yaz Barcelona'da çok şey değişebilir.

No comments: