Sunday, June 3, 2007

Euro 2008

Liverpool'un ağlarını iki kez havalandırınca, vakit kaybetmeden Donadoni Inzaghi'yi milli takıma aldı. İyiki de almış... Son dünya şampiyonu ile FIFA sıralamasında 185. basamağın sahibini karşı karşıya geldi dün. Süper Pippo da zayıf rakipleri Faroe Adaları'na klasik gollerinden 2'sini attı. Zaten maç 2-1 bitti. Inzaghi'nin ikinci golü milli takım kariyerinde ki 25. gol oldu. Roma'nın sol beki Max Tonetto'nun ilk kez milli olduğu maçta, gök mavililerin formasını giyen iki 2. lig futbolcusu vardı; Del Piero ve Buffon...Gecenin bombası Danimarka'dan geldi. Eurovison'da birbirlerinden 12'şer puanı esirgemeyen iki ülke meşin yuvarlağın peşinden koşturunca işin şekli değişti. Danimarka 3-0 geriden gelip maçı 3-3'e getirince çoşan seyircinin bünyesi, son dakikada İsveç lehine çalınan penaltıyı kaldıramamış... İçlerinden biri sahaya girip hakem Herbert Fandel'e saldırmaya çalışınca 89. dakikada hakem maçı tatil etmiş. Yedi yıl önce Kopenhag'da, bize el hareketi çeken ilkokul çocuğundan dolayı Danimarkalılar'ın durumundan işkillenmiştim. Bak o herif büyümüş daha da bastıramamış bilinç altında yatan şiddet arzusunu. Neyse Ahmet Çakar'a havale ediyorum durumu... Ahmet Çakar el atmışken, Euro 2004'ün unutulmaz 2-2'lik maçına da bir baksın. Acaba birileri o maçta düğmeye basmış mıydı? Çünkü 2-2'lik skor yanlış hatırlamıyorsam İsveç ve Danimarka'nın her ikisine de yeten tek skordu. Ahmet abi bi zahmet..


- Bizim milli takım yine konsantrasyon geyiği ile mağlup oldu. Terim'in dediği gibi rahat bize batıyor. İlla şansımızı zora sokup sonuca öyle gidiceğiz. Bu arada umarım Servet bu kadar kötü oynarakbir maçta kötü oynama hakkını kullanmıştır. Ne de olsa sarı-kırmızı forma onu bekler..

- Portekiz deplasmanda Belçika'yı 2-1 yendi. Portekiz'in ilk golü Manchester'ın yeni transferi Nani'den geldi. Genç Portekizli gol sonrası taklasını yine eksik etmedi

- Fransa, Ukrayna'yı 2-0 yendi. Savunmanın arkasına atılan iki topla 2 gol buldular. Ama Anelka'nın golü Ribery'ninkinden daha güzeldi. Sahi ben bunları Türkiye liginden tanıyorum ya...

- Hırvatlar deplasmanda Estonya'yı yendi. Maçın tek golünü Brezilyalı Eduardo Da Silva attı. Estonya turnuvaya puansız ve golsüz oalrak devam ediyor.

- İzlanda sahasında Liechtenstein'ı bile yenemedi.

No comments: