Thursday, December 4, 2008

Sue Bird'ün Diagonal'e selamı var


Yazdık geldi.

En son geçen sene karşılaşmıştık Mercer Street civarında, cebimizde fazla para yoktu, Key Arena'nın yukarı ücralarında, sahaya planör panoraması şeklinde bakabilmiştik ancak, Storm'un galibiyeti Sue Bird'e olan saygımızı katlamıştı. Ekim ayında da bir entry girmiştik WNBA finalleri vesilesiyle. Uzatmayalım, yazdık geldi. Hatta yazdık geldiler, Bird yetmiyomuş gibi Lauren Jackson'da geldi, Diana Taurasi'de. Hadi Kelli Miller'ı da es geçmeyelim.

WNBA sezonu yazın oynandığı için, kışın kendilerini Avrupa semalarına atıyor bu hanımefendiler (bkz. bizim bayanlar ligi), topluca Spartak Moscow Region formasıyla Kadıköy'deydiler bu sefer de. Fenerbahçeli bayanlar ellerinden geleni yapıp, tebriği hakettiler ama karşılarında ufak bir All-Star kadrosu vardı dersek abartmış olmayız herhalde.

Kargin'la saat altı civarı başlayan akşamımız güzel neticelendi, Tifo ve Torezege makul sebeplerden dolayı yanımızda değildi. Maçı izlerken bir ara Kargin'in "Seattle'ın karmaşık sokaklarından, Kadıköy'ün pis sokaklarına, ne acayip.." dediğini de hatırlıyor gibiyim. Maç sonu Bird'le iki hoşbeşimiz oldu, yorgun gözüküyordu, kolunun altına sıkıştırdığı ayakkabılarıyla yine de bizi kırmadı, ayaküstü bizim blogu ve aklıma takılanları anlattım. Ufak bir gülücük attı, kendisinin de bir ara blog hazırlamayı düşündüğünü söylese de, zamansızlıktan dolayı bir türlü fırsat bulamadığından yakındı. Banner'ımızı ve birkaç parça eşyamızı da imzalayıp minibüse doğru yol aldı.


Lauren Jackson'ın uzun olduğunu biliyorduk ama bu kadar havalı olduğunu bilmiyorduk doğrusu, kısa sohbetimiz esnasında iki cümlesinden biri "cool" ile başlıyordu. "Muhtemelen şu anda dünyanın en iyi kadın oyuncusu" dedim içimden ve muhtemelen haklıydım.


Taurasi pek hareketliydi, bol bol güldü, bizi de güldürdü.

Daha ne yazayım bilmiyorum, Bayanlar Euroleague tarihinde ilk defa deplasmanda 100 sayı atılmış sonradan öğrendiğime göre, dipnotumuz bu olsun, blogu istatistik kağıdı gibi kullanmak hoşuma gitmiyor. Bir iki resim ekledim, daha anlamlı. Bay Pegasus'a da teşekkürlerimizi iletelim unutmadan. Gecenin geri kalanı bol kafein ve uzun, mutlu bir yürüyüşten ibaret. Diagonal Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında minik kuş'u seviyor.

No comments: