Tuesday, August 25, 2009

St. Etienne Taraftarı Sahaya İndi!

Esasında herşeyin evveliyatı var. Hiçbirşey bu sezonla veya bu haftayla başlamadı. Geçen sezon St. Etienne, ligi küme düşme hattının hemen üzerinde tamamlamıştı. Ligin son haftası Valenciennes'e 2-1 yenilmelerine rağmen, rakipleri Caen ve Nantes da mağlup olunca, St. Etienne kümede kalmayı başarmıştı. Geçen yıl, sezon ortası Laurent Roussey'in görevine son verilmiş yerine Alain Perrin getirilmişti. Yönetim, yeni sezonda Perrin ile devam kararı aldı. Ancak lige son derece kötü bir başlangıç yaptılar. St. Etienne, haftasonu oynanan Boulogne maçı dahil olmak üzere, ligde çıktığı üç karşılaşmayı da kaybetti. St. Etienne ultraları (Magic Fans), Boulogne maçı öncesi açtıkları pankartlarla bardağın taşmak üzere olduğu sinyallerini verdiler.

İlk pankartta gayet açık ve netler; "yönetim istifa"... Diğer pankartta ise "en azından bir puan alın ve rüyalarımızı gerçek yapın" tarzı, hem futbolcularla hem de içinde bulundukları durumla dalga geçer bir tavır var.


Yukarıdaki pankart ise "dörtlü" ye ithaf edilmiş. Anlaşılan o ki tüm fatura onlara kesilmiş;

Başkan: Bernard Caiazzo
Başkan Yardımcısı: Roland Romeyer
Genel Direktör: Vincent Tong-Cuong
Genel Menajer: Damien Comolli
Boulogne maçı sonrası tabela, 1-0'lık deplasman takımının galibiyetini gösteriyordu. Bu durumda bardağı taşıracak son damlayı arayan St. Etienne taraftarları için yeterli bir neden oldu. Bitiş düdüğüyle birlikte Magic Fans grubunun önderliğinde yaklaşık 200 taraftar sahaya girdi. Önce yönetimi protesto etmek için, başkanın olduğu tribünün önünde toplandılar, ardından Boulogne seyircisinin olduğu yere gidip, konuk takım taraftarlarını alkışladılar. Bu tarz sahaya dalma operasyonu Fransa'da en son 2007 senesinde yaşanmıştı. (hatırlamak için tıklayın) Nantes taraftarı, 45 yıl sonra küme düşmelerini kabullenememiş ve Toulouse maçının 87. dakikasında sahaya girmişlerdi.

Yönetim son olarak Gomis'i Lyon'a sattıktan sonra, Sonago'yu Werder Bremen'den transfer etmişti. Yaşanan bu gerginliklerin ardından iki hücum oyuncusunun daha transfer edileceği ve ayrıca River Plate'den ofensif orta saha oyuncusu Augusto Fernandez ile anlaşılmak üzere olduğu açıklandı. Tabi bunlar taraftarı ne kadar tatmin eder belli değil.. Herşeyi skor tabelası belli edecek. Son oalrak, St. Etienne taraftarlarının sahaya girmesinin ardından, teknik direktör Perrin'in açıklamasını aktaralım. Hani biz hep kendimize Avrupa'yı örnek gösteririz ya, Fransız teknik adamda öyle yapmış; "Öfkeye kapılmamak lazım, bakın İngiltere'de sonuç ne olursa olsun taraftarlar oyuncularını alkışlarla uğurlar.Çünkü onlar şovun bir parçasıdır" demiş. Ama burası kıta avrupası ve güneye indikçe atmosfer daha da ısınıyor!

No comments: