Monday, August 24, 2009

Yeni Ebedi Kral

Geçen hafta Twente deplasmanda ADO Den Hag'ı 1-0 mağlup ederken, takımın tek golü Blaise N'kufo'dan gelmişti. Galibiyeti getiren bu gol, N'kufo için üç puandan daha da ötesini ifade ediyordu. Kongo asıllı İsviçreli , Twente tarihinin en çok gol atan futbolcusu ünvanının artık yeni sahibiydi. Twente'nin unutulmaz futbolcularından olan ve kulübe tam 11 sezon hizmet etmiş Jan Jeuring'in 103 gollük performansını, N'kufo geride bırakmayı başarmıştı. Den Hag deplasmanı dönüşü de Twente tribünün lokomotif grubu "Vak-P" önderliğinde N'kufo'ya müthiş bir karşılama yapılıyor.

Tabi taraftarın bu samimi tebriğinden sonra, esas kutlamanın ve onurlandırmanın Arke Stadı'nda olacağını tahmin etmek zor olmazdı. Twente, haftasonu sahasında RKC Waalwijk'i konuk etti. Karşılaşma öncesi tribünde N'kufo için müthiş bir koreografi yapıldı. N'kufo'da 2-1 sonuçlanan maçta, takımının 2. golünü atarak, hem rekorunu bir gol daha geliştirmiş hem de taraftarlarına kendince bir teşekkür etmiş oldu.

Blaise N'kufo 2003 senesinden beri formasını giydiği Twente'ye ve futbola sezonsonu veda edecek. Şuan 33 yaşında olan futbolcunun yeni rotası ise ailesiyle birlikte bizim tomwood'un memleketi Kanada olacakmış. Son bir hafta içinde yaşadığı ve gördükleri ile zaten şimdiden Kanada'ya havasına girmiştir. Kafayı yastığa koyduğunda huzur içinde uyumak..

No comments: