Friday, May 8, 2009

Didone e Enea



Info yu aşağıya koydum, üzerine daha açıklayıcı birşey yazılmaz herhalde. İlgilenene. Biz oradayız/orada olabiliriz. Sonu ünlem ile biten cümleleri sevmem.

Controluce Gölge Tiyatrosu tarafından sahnelenen

D i d o n e ve Aenea

13 mayıs, saat 21.00 Taksim Meydanı
15 mayıs, saat 20.30 Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi
16 mayıs, saat 20.30 Ümraniye Meydan Alışveriş Merkezi

Giriş Serbest



Henry Purcell'in (1659-1695) bestelediği barok opera dünyanın en önemli visual tiyatro gruplarından Italya, Torino'dan Controluce'nin elinde inanılması güç bir görselliğe dönüşüyor. Didone ve Aenea'da aşk ve terkedilmenin acısını gölge, dans ve ışıkla hissetmeye hazır mısınız? Kaderiyle yüzleşmek için Kartaca’yı terk eden Truvalı prensin öyküsünü anlatan, Didone ve Aenea, hafızalardan silinmeyecek bir görsel ve işitsel sanat şölenine dönüşüyor.Italya'nın sanatın her alanda yakaladığı içimizi titreten başarısı bu kez Controluce'nin çarpıcı yorumuyla gölge-opera olarak karşımıza çıkıyor!

Musica, canto ed evanescenze: su queste sollecitazioni Controluce racconta la storia di Didone e Enea con ombre di silhouette e ombre umane. Dall'immagine iniziale della barca di Enea che attraversa la scena, alle vele schermi - luogo ideale e simbolico dello svolgersi della storia - la vicenda di Didone e Enea si trasforma in un grande mosaico della memoria del principe troiano che si allontana per sempre da Cartagine per andare incontro al suo destino di eroe.

No comments: