Tuesday, July 3, 2007

Sarah Silverman nasıl bir kadındır?


Sarah Silverman nasıl bir kadındır. "Family Guy" ile birlikte uzun zamandır en çok güldüğüm şey kendisi. Geçen gece ilk uzun metrajı "Sarah Silverman:Jesus Is Magic"i tesadüf sonucu izledim. Bir süredir zaten e2’de yayınlanan "Sarah Silverman Program"ın teaserlarıyla meraklanan bünyeme ilaç etkisi yaptı. Kesinlikle politically correct olmak gibi bir derdi yok, zencilerden Yahudi esprilerine, bel aşağısı iğrençliklerden (Nejat Uygur gibi ilk aklına geleni söyleyerek değil) yaşlılara, cücelere ve cinsel tercihlere kadar geniş bir yelpazede çalışıyor kendisi. Herkese hitap edebilecek bir tarzı yok, birçok kişiyi sinirlendirdiğini ve bazı kesimlerce ırkçı ve ayrımcı olarak etiketlendirildiğini birçok yerde okudum. Hayatı boyunca çalışmış, Saturday Night Live'dan Seinfeld'e uzanan güzel bir CVsi var. Akıllı ve komik ve aşırı. e2'de yayınlanan show'u biraz daha ılıman iklim. Asıl olayı olan canlı performans kayıtlarını nette bulabilirsiniz. Youtube'da da epey birşeyler var. Dediğim gibi rahatsız olmanız gayet mümkün ama "A joke is a joke". Değil mi?

Dipnot:Kendi kültürel geçmişini plaj başında "Çılgın Türkler" okuyarak, gündemi ise 3. sınıf fantastico/comico politik kurgu romanlarından öğrendiğini zanneden amaçsız bir nesil ancak uzak olduğu kültürlerden kör topal beslenir ve bunları kool falan zanneder. Bu nedenle bu tip showlar kulağa çok güzel gelebilir ve aslında güzeldir de. Ancak show'u yapanın kendisi de bilir ki esas olan sadece gülmektir. Hayatınızı salak diziler etrafına örmeyin. The Diagonal: sosyal mesaj da verebilen spor, sanat ve popüler kültür sitesi.

3 comments:

Ortega said...

İlginç biri.. izlettiriyor kendini

tomwood said...

kesinlikle..ama yazdığım gibi asıl olayı performans kayıtlarında..ben asıl onlara çok gülüyorum.

Anonymous said...

kendisini dün mtv vma da izledim ve kendisinden nefret ettim!!! insan olan başka insanlar hakkında bu kadar iğrenç şeyler söyleyemez!!bu kadın insan değil HAYVAN! ister komedyen olsun ister devlet bakanı gözümde hiçbir değeri yokk umarım en yakın zamanda ölür ve dünya temzilernr