Thursday, March 26, 2009

Turkish Kovboy



" 'Suyu kapat yok bilmem ne' işleri beni bayıyor. Geçen gün televizyonda Okan Bayülgen bir program yaptı. Kendisini severim ama bu konuda baskı uygulanacak olanlar bizim insanlarımız değil ki. Eşeğin osurmasıyla küre ısınmaz! Başta Amerika olmak üzere, sen savaş teknolojilerinle her haltı ye, ondan sonra olay, ezdiğin ülkelere malolsun."

Kıraç küresel ısınma hakkında açıklama yapıyor. Bu ülkenin "sanatçısı" kendisi. Bu haberi okuduğumun ertesi sabahı Larry King'de Edward Norton aynı konu üzerine detaylı açıklamalar yapıyor, Earth Hour projesini anlatıyor, durumun vahametinden, en küçük ayrıntının nelere malolabileceğinden dem vuruyor. Kıraç bey ise eşek osuruğu diyor, sadece bu durum için değil bulabildiği her ortamda amerikalılara ve ingilizceye sallıyor, sonra sahnede John Wayne gibi kovboy şapkası-çizmesi ile endam ediyor. Olayın "bizim insanlarımız" olayından ziyade "insanlar" olduğunun ayırdına nasıl oluyorsa varamıyor.

Gazetede fikirlerinin basılabilmesi ayrıcalığına kavuşmuş bir insan, kapsamı çok geniş bir konu hakkında, neredeyse cehalet diyebileceğimiz bir kelime savurganlığı ile nasıl böyle bir açıklama yapabiliyor bilmiyorum.

Earth Hour hakkında buraya göz atabilir, bu Cumartesi akşamı bir saat için elektriklerinizi kapatabilir, milli maç öncesi kafanızı boşaltabilirsiniz.

No comments: