Saturday, February 2, 2008

Film Gibi

Benjani Mwaruwari, Portsmouth'dan Manchester City'e transfer oldu. İki kulüp ve oyuncu transfer için her konuda anlaştı. Fakat ortada bir problem var. Benjani'nin transferine dair evraklar, 31 Ocak gecesi saat 12.00'ye kadar yetiştirilemedi. İşlemlerde geç kalınmasının hikayesi ise Türk filmlerini aratmayacak kalitede. The Times iki gün içerisinde yaşananları çok güzel özetlemiş;


30 Ocak Çarşamba: Portsmouth, Tottenham'dan Jermain Defoe transferini gerçekleştirmeleri halinde Benjani'yi Man. City'e satacaklarını açıklıyor.


31 Ocak Perşembe - Sabahı: Portsmouth ve Man. City 7.6 milyon pound bonservis bedelinde anlaşma sağlıyor. Benjani'nin menajerleri de City'nin sunduğu şartları kabul ediyor.


Öğlen: Sven-Göran Eriksson, Benjani ve bir başka yeni transfer Ekvadorlu forvet Felipe Caicedo ikilisinin çalışma izinleri için Londra'da bir toplantıya katılıyor. Ardından 17.30 treni ile Manchester'a dönüyor ve Benjani'nin şehre gelip sağlık kontrolünden geçmesini bekliyor.


15.15 : Benjani BA1396 sefer sayılı Londra-Manchester uçağını kaçırıyor.


17.00 : Benjani, BMI 590 sefer sayılı uçağı da kaçırıyor.


18.45 : Benjani Manchester'a BMI 592 uçuşla gelmeyi planlarken uçuş iptal ediliyor.


20.50 : Son olarak BMI 594 nolu uçuşu bekleyen Benjani, uçağın 35 dakika rötar yapmasıyla saat 22.30 sularında Manchester'a ulaşabiliyor.


23.10: Benjani, MAn. City'nin tesislerine geliyor.


1 Şubat Cuma - 01.00 : Sven-Göran Eriksson transferin gerçekleşememe ihtimali olduğunu açıklıyor.


01.27 : City kulübü resmi açıklamayla "Oyuncunun Manchester'a geç gelmesi sebebiyle transfer prosedürünü tamamlamayı başaramadıklarını" duyuruyor.


Evet hikaye gerçekten de son derece ilginç. Şuan transferle ilgili evrakları Lig kurulu inceliyor. Kurulun, transfere onay verilip verilmeyeceği hususu üzerine pazartesi günü bir açıklama yapması bekleniyor. Tabi bu olayın bir de Portsmouth tarafı ve Defoe için Tottenham'a ödenen 7 milyon poundluk fatura var...

No comments: