Sunday, September 6, 2009

Giovanni Adami

Kim bu İtalyan..? İtalyan ultraları arasında çok iyi tanınan bir hukukçu.Uzun süredir taraftar kart uygulamasıyla alakalı olarak adeta taraftarların sözcülüğünü yapmakta. Giovanni Adami, tüm ultralar adına, onların haklılığını ve bu yeni uygulamanın hukuğa aykırı yöntemler içerdiğini savunan bir avukat. Onların hazırladığı metinlere ve duyurulara hukuksal destek verip, katkılar yapmakta. Kendisi Udine'de yaşıyor ve Udinese taraftarı. Udinese ultraları arasında arkadaşları olduğunu ve arkadaşlarına yardım edeyim derken , arkadaşlarının arkadaşları, onların arkadaşları şeklinde işin büyüp bu noktaya geldiğini söylüyor. Esasında Avukat Adami'nin ultralarla ilişkisini sadece taraftar kart çerçevesinde düşünmemek lazım. Çünkü Giovanni Adami ultras gruplarıyla sürekli temas halinde olan bir avukat. Catania-Palermo maçı öncesi polis memuru Filippo Raciti'nin öldürülmesiyle suçlanan 4 Catania taraftarını ve Atalanta-Milan maçı öncesi çıkan olaylarda tutuklanan 9 Atalanta taraftarının savunması yapan o.

Giovanni Adami son olarak, Parma'nın en büyük taraftar grubu BOYS'un önderliğinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılmış. Taraftarlar birliği temsilcileri ve çeşitli ultras gruplarının da bulunduğu konferansda Parma kulübünden de bir yetkili varmış. Esasında bu ilk defa olan bir durum değil. Daha önce Catania kulübü de taraftar temsilcileriyle bir araya gelip, yeni uygulamayla ilgili şikayetleri dinlemişti


Gerçekten İtalyan taraftar grupları müthiş bir çalışma sergiliyor. Sivil toplum örgütü gibi çalışıyorlar. Özgürlüklerin ve vatandaş olma haklarının elindne alındıklarını savunuyorlar. Bu çalışmalar sonuç getirir mi bilinmez ama anlatacak birşeyleri olduğu zaman PR'larını iyi yapıyorlar. Orası kesin..

1 comment:

Dalecarnegie said...

Böyle bir tribün dayanışmalarını Türkiye'de görmemiz imkansız diye düşünüyorum.Sadece acı günler'de tribünlerimiz birlik oluyor,onun dışında polis'le olan muhabbetler v.s hep tribünler kendi kendine mücadele veriyor.

O yüzden ultras kültürünü,ülkemizde görememekteyiz.