Tuesday, April 14, 2009

Maskotlar Vadisi

Ada futbolunun önemli figürlerinden biridir takım maskotları. Her sene resmi yarışmalar düzenlenir, ülkenin en iyi maskotu seçilir. Kimi zaman maskotların karşılaşma öncesi saha içinde kavga ettiği bile görülmüştür. Sicil dosyası kabarık, repütasyonu ortalamanın üzerinde olan maskotlardan birine de Oldham Athletic sahip. Adı Chaddy the Owl ...
Daha önceleri, hakemlerle, diğer maskotlarla, futbolcularla, taraftarlarla olan münasebetleriyle gündeme gelen Baykuş Chaddy, bu kez bir BMX bisikletle kendini hatırlattı. Olay Cumatesi günü oynanan Carlisle United - Oldham Ath. maçı öncesi yaşanmış. Deplasman takımının maskotu Chaddy, Oldham taraftarlarını eğlendirip maça hazırlamaya çalışırken kale arkası tribününde bir bisiklet görür. Chaddy'i canlandıran Wayne Hurst bir an için maskotun içerisinde olduğunu unutmuş olmalıki o bisikleti alıp sürmeye çalışmış. Haliyle iki metre uzunluğunda bir baykuş maskotuyla bunu başaramayıp bisikletten düşmüş. Maalesef bu ufak çaplı kaza sonucu ayak bileğindeki bağları kopan 34 yaşında ki Hurst sahayı tekerlekli sandalye ile terk etmek zorunda kalmış.
Kazanın hemen sonrasında yaşanan olay ise oldukça ilginç. Sağlık ekibi yerde yatan Hurst'un hava alması için maskot Chaddy'nin başlığını çıkartmak istemiş. Ancak Wayne Hurst buna izin vermemiş. Çünkü maskotlar vadisinin yazısız kuralları der ki, "hiçbir zaman taraftarların önünde maskotun başlığı çıkarılmaz!"

No comments: