Friday, November 6, 2009

"Mimli" Rangers Taraftarı


Malumunuz çarşamba günü Romanya'da, Unirea Urziceni ile Rangers karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi G Grubu maçı 1-1 sonuçlandı. Ancak futboldan çok karşılaşmanın devre arasında yaşananlar gündeme oturdu.Mimli Rangers taraftarı yine rahat durmadı. Devre arasında stat içindeki stewardlarla kavga etmişler. UEFA bugün açıkladı, Rangers klübü hakkında disiplin kurulu soruşturma başlatmış.. G.Rangers'a bir maç seyircisiz oynama cezası gelebilir. İki taraf ise birbirini suçluyor. İskoç kulübü, Rumen polisinin ve stewardların taraftarlara sert müdehalesinden şikayetçi, Rumen yetkililer ise İskoç seyircilerin koltukları kırıp görevlilere fırtattmasıyla olayların başladığını iddia ediyor. Maçın ikinci yarısında statta anonslar yapılmış. Olayların devam etmesi durumunda maçın tatil edileceği belirtilmiş. Video'da izleyecekleriniz ise Türk futbolu için şaşılacak görüntüler değil. Sonlara doğru bizden biri(!), biber gazıda sahne alıyor.

Tabi Rangers taraftarlarının anlatıklarına kulak verilecek olunursa çok ilginç iddialar gündeme geliyor. Rangers taraftarları, Rumen polisinin herşeyi önceden planladığını, polisin sergilediği tutumun bilinçli olduğunu söylemekte.Hatta bir taraftar "hayvan muamelesi" gördüklerini belirtmiş. Maçı izlemeye giden 2000 İskoç, stada sadece 2 turnikeden sokulmuş. Bu nedenle pek çoğu maçın başını kaçırmış. En ilginç iddia ise Rangers Taraftarlar Birliği üyesi Andy Kerr'den; "Rumen polisi, sürekli Celtic tezahüratları yaparak, Rangerslıları provake etmeye çalışıyordu!..." Bunu okuyunca çevik kuvvet ile karşılıklı tezahürat yapmaya çalışan, siyah sonrası beyaz karşılığını alamayan Beşiktaş kapalısı aklıma geldi.

UEFA'nın sürekli takipte olduğu bir seyirciye sahip G.Rangers. İskoçların vukuatları az sayılmaz. Zenit ile oynanan 2008 UEFA Kupası finali öncesi Manchester şehrinde yaşananları çoğunuz hatırlarsınız. Yaralılar, göz altına alınanlar... Üç sene önce Villereal takım otobüsüne yapılan saldırı... Yine bir UEFA kupası maçı öncesi (G.RAngers-Osasuna) İspanya'da polisle çatışma... Ve pek çok kez protestan-katolik çekişmesini öne çıkardıkları tezahüratlar nedeniyle UEFA'ya ödenen para cezaları.... Galiba Rangers taraftarının bu son vukuatı ile kulüp duvara tosladı. Daha önce , Roma-Manchester maçında, İngiliz taraftarlarla İtalyan polisi kavga etmiş, United tarafı italyan polisini aşırı güç kullanmakla suçlamıştı. Demek Ada'nın havasından kaynaklanan bir durum... Hırsızın hiç mi suçu yok diye sorasım geldi!

No comments: