Monday, November 23, 2009

Evra'ca

L’Equipe gazetesinin Patrice Evra röportajında, Fransız futbolcuya , Fransa-İrlanda maçının tekrar oynanması ile ilgili görüşü sorulur; Evra'da cevaplar;

"Tekrar mı? Ne zaman isterseniz Playstation'da yaparım!"

Sunday, November 22, 2009

Tabelaya Bakalım Göbek Atalım # 2


En son baktığımda 4-1'di. Galatasaray maçı sonrası öğrendim ki 9-1 bitmiş. Şaka gibi... Ayıp olur dememişler...
İşte Premier Lig tarihinin en farklı biten karşılaşamları;
Manchester United 9-0 Ipswich - Mart 1995: Andy Cole 5 gol atarken, diğer goller Mark Hughes (2), Paul Ince ve son gol de şuan Ipswich'in menajeri olan Roy Keane 'den gelmiş. Sezon sonu Ipswich küme düşmüştü.
Newcastle 8-0 Sheffield Wednesday - Eylül 1999: Bu kez 5 gol atan isim Shearer, ikisi penaltıdan. Diğer goller, Aaron Hughes , Kieron Dyer ve unutulmaz efsanelerden Gary Speed.
Nottingham Forest 1-8 Manchester United - Şubat 1999: Andy Cole ve Dwight Yorke ikilisi 2'şer gol atmıştı. Ama çoğumuz bu maçı Ole Gunnar Solskjaer'in sonradan oyuna girip son 10 dakikada 4 gol attığı karşılaşma olarak hatırlıyoruz.
Arsenal 7-0 Everton - Mayıs 2005: Highbury yıllarından... Bergkamp , Robert Pires (2), Robin van Persie, Patrick Vieira, Mathieu Flaminive penaltıdan Edu.
Blackburn 7-0 Nottingham Forest - Kasım 1995: A.Shearer (3), Lars Bohinen (2), Mike Newell ve Graeme Le Saux gollerin sahibi. TAbi bu maçta ilginç nokta Bohinen. İki yıl Forest frması giydikten sonra Rovers'a imza atmış. Bu trasnfer 1 ay sonra Forest'e karşı forma giymiş. Hezimeti tadan değil tattıran tarafta olmuş Norveçli.
Manchester United 7-0 Barnsley - Ekim 1997: Cole(3), Ryan Giggs (2), Paul Scholes ve Karel Poborsky.
Arsenal 7-0 Middlesbrough - Ocak 2006: Thierry Henry (3), Philippe Senderos, Robert Pires, Gilberto Silva ve Alexander Hleb.

Sunday, November 15, 2009

Kasım Kabusu


Dün akşam İtalya ile Hollanda arasında oynanan hazırlık karşılaşmasının henüz 12. dakikası.... Van Persie, Giorgio Chiellini ile girdiği ikili mücadelenin hemen sonrası yerde kalıyor ve bir daha kalkamıyor. Kesin olmamakla birlikte Van Persie'nin ayak bileğindeki bağların koptuğu ve bu durumda Hollandalı'nın 3 aydan önce sahalara geri dönmesinin zor olduğu söylenmekte. Ancak Kırık tespit edilirse Van Persie sezonun geri kalanını televizyondan takip etmek zorunda kalabilir. 26 yaşındaki oyuncu sezona müthiş başlamış ve performansını her hafta arttırarak yoluna devam ediyordu. Van Persie, Arsenal'in oynadığı son 11 resmi maçta 8 gol atarken, ligde oynanan 11 maçta tam 7 asist yaptı.


Hollandalı oyuncunun bu sakatlığı ilk etapta Arsenal'i çok etkileyecek gibi görünüyor. Son olarak forvet hattından Nicklas Bendtner'in sakatlanmasıyla hücumda alternatif oyunu problemi yaşayan Arsene Wenger için şüphesiz Van Persie'den gelen bu haber yıkıcı olmuştur. Sadece 2 hafta önce, "Kasım aylarını sevmiyorum. Çünkü bize her zaman sakatlıklar getirmiştir" diyen Fransız teknik adamın böylece korktuğu yine başına gelmiş oldu. Ayrıca 18 yaşından bu yana profesyonel kariyeri uzun sakatlıklarla sürekli sekteye uğrayan Van Persie'nin, tezelden kurşun döktürüp , üzerindeki kem gözlerden kurtulmasını blog olarak tavsiye ediyoruz.

Friday, November 13, 2009

Pixies: Minotaur


Fiyat $495'tan başlıyor, pre-order verenin elinde kalıyor. Detaylar aşağıdaki link'te. Gençliğini yad etmeye doyamayanlar ve iflah olmaz Pixies fanları için. Muhteşem.

Pixies: Minotaur - Limited Edition


Cool


Soldan sağa: Steve McQueen, Paul Newman, Barbara Streisand, Sidney Poitier. Streisand bir süre sonra dost masalarına dalga geçilecek yegane meze olduysa bile fotoğrafın güzelliği değişmiyor. Zamanında, hatta hala "cool nedir"e konuşmadan da verilebilecek bir cevap gibi. Geceyarısı nostaljisi.

Hammon Ros Casares'te


WNBA'ın en popüler yüzlerinden Becky Hammon, İspanya Şampiyonu Ros Casares ile sezon sonuna kadar sürecek bir kontrata imza attı. Geçen gece ilk maçına çıkan Hammon 14 dakika oyunda kalıp, 8 sayı atmış. Bizi ilgilendiren tarafı ise Ros Casares'in Galatasaray'ın bayanları ile aynı grupta yer alması. Buluşma 25 Kasım'da Abdi İpekçi'de gerçekleşecek. İlgilenenlere duyurulur.

Old Firm Yuvada Kaldı

Yıllardır konuşulur durur, Celtic ile Rangers'ın İngiltere Priemer ligine dahil olması. Kimi zaman direk lige katılsın denmiş, kimi zaman bir alt ligden mücadeleye başlasın demişlerdi. Şimdi de Bolton başkanı Premier lig ikiye bölünsün, Glasgow'un abileri de bize katılsın diye bir fikir attı ortaya. Ama Old Firm'ün İngiltere yolculuğu yine hayal oldu. Bu akşam kulüpler yapılan oylamayla, Bolton başkanı Phil Gartside'ın teklifini reddettiler kabul etmediler. Tabi şimdilik...

Thursday, November 12, 2009

Beklenen Paket Geldi

Blog yazarları ben ve tomwood için güzel bir akşam. Bir süredir beklediğimiz çok değerli iki formamıza bu akşam kavuştuk. Tomwood sokaklada Carragher'ın ruhunu taşıyacak. Bendeniz ise Sampdoria formam ile sahaları rakiplerime dar edeceğim. Çocuklar gibi şeniz... Teşekkürler Kargin...

Monday, November 9, 2009

Tabelaya Bakalım Göbek Atalım

Lyon 5 - 5 Marseille
3' [1 - 0] M. Pjanic
12' [1 - 1] S. Diawara
15' [2 - 1] S. Govou
44' [2 - 2] B. Cheyrou
47' [2 - 3] B. Kone
79' [2 - 4] Brandao
81' [3 - 4] L. Lopez
84' [4 - 4] L. Lopez (pen.)
90' [5 - 4] M. Bastos
90'+3[5-5] Toulalan

Nice maçlar izledim ama böylesi enderdir. Hafızalara kazınan cinsten oldu. Ama bugüne kadar 90 dakikası 5-5 sonuçlanan bir maç izlediğimi hatırlamıyorum. Maç iki takıma sürekli gidip geldi. Marsilya 4-2 olunca ,"bu iş tamamdır" dedi. Ancak rehavet kendilerine anında gol olarak döndü. Sonra ne olduğunu anlamadan maç 5-4'e geldi. Dechamps adeta çökmüştü. Maçı anlatan Murat Çimen'in dediği gibi son düdük hiç çalmasın diye arzularken, tabelada 5-5 yazıyordu. Ne Govou'nun attığı müthiş gol ne Lloris'in yediği feci gol.... Hepsi maçın içinde sıradan bir enstantane olarak kaldı. Baş rolü maçın skoru kaptı. Lyon seyircisinin yaptığı gibi bende iki takımı alkışlıyorum. Bir haftasonu bundan daha güzel noktalanamazdı kanımca.

Sunday, November 8, 2009

Meczup

Bugün oynanan Hertha Berlin - Köln maçından bir kare....

Friday, November 6, 2009

"Mimli" Rangers Taraftarı


Malumunuz çarşamba günü Romanya'da, Unirea Urziceni ile Rangers karşı karşıya geldi. Şampiyonlar Ligi G Grubu maçı 1-1 sonuçlandı. Ancak futboldan çok karşılaşmanın devre arasında yaşananlar gündeme oturdu.Mimli Rangers taraftarı yine rahat durmadı. Devre arasında stat içindeki stewardlarla kavga etmişler. UEFA bugün açıkladı, Rangers klübü hakkında disiplin kurulu soruşturma başlatmış.. G.Rangers'a bir maç seyircisiz oynama cezası gelebilir. İki taraf ise birbirini suçluyor. İskoç kulübü, Rumen polisinin ve stewardların taraftarlara sert müdehalesinden şikayetçi, Rumen yetkililer ise İskoç seyircilerin koltukları kırıp görevlilere fırtattmasıyla olayların başladığını iddia ediyor. Maçın ikinci yarısında statta anonslar yapılmış. Olayların devam etmesi durumunda maçın tatil edileceği belirtilmiş. Video'da izleyecekleriniz ise Türk futbolu için şaşılacak görüntüler değil. Sonlara doğru bizden biri(!), biber gazıda sahne alıyor.

Tabi Rangers taraftarlarının anlatıklarına kulak verilecek olunursa çok ilginç iddialar gündeme geliyor. Rangers taraftarları, Rumen polisinin herşeyi önceden planladığını, polisin sergilediği tutumun bilinçli olduğunu söylemekte.Hatta bir taraftar "hayvan muamelesi" gördüklerini belirtmiş. Maçı izlemeye giden 2000 İskoç, stada sadece 2 turnikeden sokulmuş. Bu nedenle pek çoğu maçın başını kaçırmış. En ilginç iddia ise Rangers Taraftarlar Birliği üyesi Andy Kerr'den; "Rumen polisi, sürekli Celtic tezahüratları yaparak, Rangerslıları provake etmeye çalışıyordu!..." Bunu okuyunca çevik kuvvet ile karşılıklı tezahürat yapmaya çalışan, siyah sonrası beyaz karşılığını alamayan Beşiktaş kapalısı aklıma geldi.

UEFA'nın sürekli takipte olduğu bir seyirciye sahip G.Rangers. İskoçların vukuatları az sayılmaz. Zenit ile oynanan 2008 UEFA Kupası finali öncesi Manchester şehrinde yaşananları çoğunuz hatırlarsınız. Yaralılar, göz altına alınanlar... Üç sene önce Villereal takım otobüsüne yapılan saldırı... Yine bir UEFA kupası maçı öncesi (G.RAngers-Osasuna) İspanya'da polisle çatışma... Ve pek çok kez protestan-katolik çekişmesini öne çıkardıkları tezahüratlar nedeniyle UEFA'ya ödenen para cezaları.... Galiba Rangers taraftarının bu son vukuatı ile kulüp duvara tosladı. Daha önce , Roma-Manchester maçında, İngiliz taraftarlarla İtalyan polisi kavga etmiş, United tarafı italyan polisini aşırı güç kullanmakla suçlamıştı. Demek Ada'nın havasından kaynaklanan bir durum... Hırsızın hiç mi suçu yok diye sorasım geldi!

Sunday, November 1, 2009

Provakatif Hareketler Bunlar


St.Etienne 0 - 1 Lyon... Gomis oyuna girerken müthiş bir uğultu ve ıslık vardı. Son yıllarda St. Etienne'in yetiştirdiği en önemli oyunculardan biriydi. Yıldızı iyice parlayıp, milli takıma kadar yükselince Lyon transfer etti. St.Etienne taraftarı için kötü bir durum. Gözü gibi baktıkları, sevdikleri, alt yapı ürünü bir yıldız, ezeli rakibe gidiyor. Hazmetsi her açıdan güç bir durum. Ama Gomis bu gece yaptıklarıyla beni bile gerdi ekran başında. Adamın "doğduğum yer değil, doyduğum yer" psikolojisine mi yoksa profesyonellik anlayışına mı verelim bilemedim... Gol sonrası sevinci, maçın bitişiyle süre gelen çoşkusu çok provakatifti. Ya da bizim gibi 10 da sıfır çeken St. Etienne taraftarını fazlasıyla anlayabildiğim için ben mi provake olmaya hazırım? Gomis; Adam Ol Adam (!)