Sunday, April 26, 2009

"Pepe"gil Familyasından: Caleb Folan

Arkadan kafaya bir tokat denemesi ve ardından yere düşen Skertel'in karaciğer bölgesine doğru sallanan tekme...
Pepegiller'den Caleb Folan kırmızı kartla oyun dışı.
Niye şaşırıyorsa...?

Fransa Lig Kupası


Bordeaux 4 - 0 Vannes
Stade de France
25.04.2009

Thursday, April 23, 2009

Sampdoria

Geçen sezonu UEFA hakkı elde ederek kapatan Sampdoria, bu yıl sergilediği performansla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmış durumda. Hele ki ezeli rakiplerinin Şampiyonlar Ligi'ni kovaladığı bir sezonda, Sampdoria'nın aldığı istikrarsız saha sonuçları taraftarın gerilmesi için yeterli oldu. Bundan sadece 1,5 ay önce küme düşme hattının bir kaç puan üzerinde olan Sampdoria, bazı maçlarda taraftarları tarafından ıslıklandıı. Okuduklarımdan öğrendiğime göre bu durum uzun zamandır Sampdoria tirbünlerinde yaşanmamış bir vaka... Öyle ki, Gradinata Sud tribünün lokomotif grubu Ultras Tito duruma hemen el koydu. İçerde oynanan Atalanta maçı öncesi, sahaya değil, tribünlere dönük bir pankart asıldı. Sadece takımı destekleyin mesajı verildi. Grubun internet sitesinde "muhasebeyi sezon sonu yapacağız, şimdi destek zamanı" tadında duyurular yayınladı. Şu sıra takım toparlanmış gibi görünüyor. Alınan üst üstte galibiyetlerle rahatlayan Sampdoria orta sıralara tutunmayı başardı. Daha da önemlisi kupada finale yükseldiler. Artık kötü geçen bir sezonu kupa zaferiyle unutturma şansları var. Bu da kestirmeden bir UEFA bileti demek.

Wednesday, April 22, 2009

İnsan, yattığı yerden maç izlerken yorulur mu ?

Evet, yoruluyormuş...
Bir hafta önce Londra'da, şampiyonlar liginin 4-4'ünde bile bu tempo yoktu.
Ama her iki 4-4'ün kesiştiği tek nokta var; Liverpool...


Liverpool 4 - 4 Arsenal
36' [0 - 1] A. Arshavin
49' [1 - 1] F. Torres
56' [2 - 1] Y. Benayoun
67' [2 - 2] A. Arshavin
70' [2 - 3] A. Arshavin
72' [3 - 3] F. Torres
90' [3 - 4] A. Arshavin
90'+3 [4 - 4] Y. Benayoun

Tuesday, April 21, 2009

Monday, April 20, 2009

Aidiyet

Ezeli rakibine attığı gol sonrası, formasıyla sevişti bir süre. Sayısız kez, o kadar içten öptüki formasını... Samimiyet, tutku, gurur... Aidiyet duygusunun benlik bulup, onbinlerin önünde tezahürüydü kısa sürede yaşananlar. Boca'lı olsam, bu akşam sadece Martin Palermo için kadehimi tokuştururdum.

Sunday, April 19, 2009

İtalyan İşi

İngiltere Premier Ligi...
Tottenham Hotspur - Newcastle United karşılaşması
Stad, White Hart Lane
Tribunde iki İtalyan;
İngiltere Milli Takım teknik direktörü Fabio Capello
Ve İrlanda Milli Takım teknik direktörü Giovanni Trapattoni

Thursday, April 16, 2009

Corrina Repp

Geceleri yatmadan şifa niyetine dinleyenler ve yalnız uyanılan Dublin sabahları için;
I put it on you
Its best if i'm alone
What you said was better
Than what you've ever shown
* * *
And i put it on you
Because i'm all alone
With all my reasons to stay

Wednesday, April 15, 2009

Phew

Gecenin tek bir kaybedeni var: Uğur Önver!
TV8 yıllarında Premier Lig'i ve Serie A'yı bana dar eden adam yeniden hortladı
O nasıl kasıntı bir Michael Ballack telaffuzu, nasıl Pepe Reina demek o...
Ne kadar manasız ve devşirme betimlemeler onlar
Bu adamlara niye birileri dur demiyor...???

Tuesday, April 14, 2009

Maskotlar Vadisi

Ada futbolunun önemli figürlerinden biridir takım maskotları. Her sene resmi yarışmalar düzenlenir, ülkenin en iyi maskotu seçilir. Kimi zaman maskotların karşılaşma öncesi saha içinde kavga ettiği bile görülmüştür. Sicil dosyası kabarık, repütasyonu ortalamanın üzerinde olan maskotlardan birine de Oldham Athletic sahip. Adı Chaddy the Owl ...
Daha önceleri, hakemlerle, diğer maskotlarla, futbolcularla, taraftarlarla olan münasebetleriyle gündeme gelen Baykuş Chaddy, bu kez bir BMX bisikletle kendini hatırlattı. Olay Cumatesi günü oynanan Carlisle United - Oldham Ath. maçı öncesi yaşanmış. Deplasman takımının maskotu Chaddy, Oldham taraftarlarını eğlendirip maça hazırlamaya çalışırken kale arkası tribününde bir bisiklet görür. Chaddy'i canlandıran Wayne Hurst bir an için maskotun içerisinde olduğunu unutmuş olmalıki o bisikleti alıp sürmeye çalışmış. Haliyle iki metre uzunluğunda bir baykuş maskotuyla bunu başaramayıp bisikletten düşmüş. Maalesef bu ufak çaplı kaza sonucu ayak bileğindeki bağları kopan 34 yaşında ki Hurst sahayı tekerlekli sandalye ile terk etmek zorunda kalmış.
Kazanın hemen sonrasında yaşanan olay ise oldukça ilginç. Sağlık ekibi yerde yatan Hurst'un hava alması için maskot Chaddy'nin başlığını çıkartmak istemiş. Ancak Wayne Hurst buna izin vermemiş. Çünkü maskotlar vadisinin yazısız kuralları der ki, "hiçbir zaman taraftarların önünde maskotun başlığı çıkarılmaz!"

Monday, April 13, 2009

Burak Şentürk / ILLUSTRATOR



Ne zamandır aklımızda, yazmaya fırsat olmadı. Tanıyan tanıyor, bilen biliyor gerçi, The Diagonal ailesi için de yeri çok özel olan biri Buraks Beyi. En son o da kendisini blog alemlerine attı, bize de link'i ortaya paslamak düştü. İşlerini, ilgilendiklerini, yayınlanan son kitabı hakkında updateleri blogunda bulabilirsiniz. Bi de Mike Patton gelse artık bu yaz, izlemeye gitsek cümbür cemaat.

Burak Şentürk / ILLUSTRATOR

Tuesday, April 7, 2009

40.7 Metre


Cumartesi günü oynanan ve Grenoble'ın sahasında, Lorient'e 3-1 mağlup olduğu karşılaşmadan bir video. Konuk ekibin son golünü Morgan Amalfitano atıyor. Catania'lı Giuseppe Mascara'ya nazire yaparcasına...

Bizden Kaçmaz!

Bu hafta oynanan Sochaux-Rennes maçından. Karşılaşma 0-0 devam ederken, ligin tecrübeli golcüsü Pagis inanılmaz bir golü kaçırıyor. Rennes taraftarı olsam, bu pozisyon sonrası maçı izleyesim gelmez.

Feeling It

Ted Baker
London

Sunday, April 5, 2009

Örümcek Adam


Profesyonel bir kariyer, tek kulüp ve 300. maç
Jérémie Janot
AS Saint-Étienne
(1996-....)

The Diagonal @ 80s

Ne zaman ?
-Şimdi
Sponsored by?
-Altın Koza

Yarı-Spontane bir programın tamamen kontrolden çıkmasıyla, bir fincan kahveye giderken ansızın bir çift mavi gözün yanında noktayı koymak. Hele ki bir kaç saat önce, uzun tabureler üzerinde, "işimiz çok zor" başlıklı, "zaman aleyhimize işliyor" içerikli can sıkan muhabbetler yapılırken... Fakat amacın değil sonucun önemli olduğu son düdük çaldığında, uzun zaman sonra huzur katsayısımız garip bir şekilde yüksekti. Seneye bugün, Tomwood Firenze'de bir cafede, tasarım-müzik-hayat üzerine biriyle sohbet ediyor olursa, şaşırmam.. Biri Çağan Irmak'a haber versin...

Saturday, April 4, 2009

Sen Ne Yaptın Öyle!

Edinaldo Batista Líbano, nam-ı değer Grafite
Wolfsburg 5 Bayern Munih 1
Dakika 77, Grafite'nin ikinci, takımının beşinci golü
Ama ne gol...

Thursday, April 2, 2009

Wazza's Hair Club



İngiltere, Ukrayna'yı son dakikalarda attığı golle 2-1 mağlup etmeyi başardı. İngilizler'in galibiyet golü John Terry'den geldi. Hikayemiz ise bu golden sonra başlıyor. Hemen kısa bir flashback... Hafta başında saçlarını kestirmek için kamp yapılan otelden ayrılmak isteyen Terry'e izin çıkmaz. Bunun üzerine Terry'nin saç traşını nam-ı değer Wazza yani Wayne Rooney yapar. Dün 84. dakika'da Gerrard'ın kafayla indirdiği topu, Terry altı pastan ağlara yollayınca galibiyet golünü berberi Rooney'e armağan etmiş.