Saturday, May 31, 2008

Ancora Con Noi

Formasını sevmişti. Şehri ve takımı öve öve bitiremiyordu. Yine de akıllarda bir soru işareti vardı. Acaba bir ters top atıp takımı demarke vaziyette bırakır başka bir takıma gider mi diye. Nitekim tüm bu ve buna benzer sorulari htimaller artık geride kaldı. Cassano kiralık olarak formasını giydiği Sampdoria ile 5 yıllık sözleşme imzaladı. Söz konusu gelişmeyi kulüp resmi sitesinin giriş sayfasından duyurmuş. Ancora Con Noi, hâlâ bizimle diyerek... O taraftara da böylesi transfer yakışır zaten. Bravo başkan Garrone...

İkilem

Aldatılmak mı?.... Kandırılmak mı?....
Tarih: 7 Şubat 2001
Yer: Kadıköy
Fenerbahçe - Galatasaray (Türkiye Kupası Yarı Final Maçı)
Normal süresi 4-4 biten penaltılarla Fenerbahçe'nin 7-6 kazarak finalist olduğu maç... O zamanlar stat inşaatta olduğu için 3 tribün faaliyetteydi. Galatasaray taraftarı maraton tribünün sol tarafında konuçlanmıştı. Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren gol Emre'den gelmişti.Gol sonrası genç Emre formasının üzerinde bulunan armayı öperek Galatarasay taraftarına koşmuştu. Onunda bizden farkı yok diye düşünürdük o zamanlar... Meğer euro'ymuş öpülecek armayı belirleyen kriter..

Wednesday, May 28, 2008

Tarz Meselesi

Terim: "Mavi boncuk dağıtmak" tarzım değildir.
18.05.2008 tarihinde HaberTürk'de yayınlanan Basın Kulübü programından...

Sunday, May 25, 2008

Cumartesi Kazananları

AS Roma [2 - 1] Inter Milan
36' [1 - 0] P. Mexes
54' [2 - 0] S. Perrotta
60' [2 - 1] V.H. Pele

Lyon [1 - 0] Paris S.G.
102'[1 - 0] S. Govou

Bristol City [0 - 1] Hull City
38' [0 - 1] D. Windass

Thursday, May 22, 2008

Final Gecesi

Final maçı başladığı sıralarda ben kendi finalimi oynuyordum. Benim finalim de uzatmalara kaldı. Ama uzatma dakikaları Moskova'dakinden daha uzun sürecek. İşte bu çaresizlik ve gerginlikle eve geldim. Kapıdan içeri girerken beni Ertem Şener'in sesi karşılayınca hepten bir psikolojik buhranın içine sürüklendim. İzlemedim. Maça sadece baktım. Tepkisizce... Chelsea kazanmasın istiyordum öyle de oldu. Gerisini hatırlamıyorum bir şey hariç; kupalar bazı futbolcuların elinde bir başka duruyor.

Sunday, May 18, 2008

Haftanın Maçları #13


Cardiff C. 0 - 1 Portsmouth (FA Cup Final)
Sampdoria 3 - 3 Juventus
Catania 1 - 1 AS Roma
Parma 0 - 2 Inter Milan
Mallorca 3 - 2 Zaragoza
Racing Santander 1 - 0 Osasuna
Recreativo Huelva 1 - 1 Valladolid
Nurnberg 0 - 2 Schalke
Auxerre 1 - 3 Lyon
Lens 2 - 2 Bordeaux
Marseille 4 - 3 Strasbourg
Nancy 2 - 3 Rennes
Sochaux 1 - 2 Paris S.G.
AA Gent 2 - 3 Anderlecht (Beker van Belgie Final)
FC Porto 0 - 2 Sporting Lisbon (Taça de Portugal Final)

Ayrılırken

Mainz teknik direktörü Juergen Klopp yedi yılı teknik adam olarak tam 18 yıl hizmet ettiği kulübüne bu sezon veda etti. Takımının başında son kez St. Pauli maçına çıkan genç teknik adam karşılaşma sonrası ateşli Mainz taraftarıyla kendi tarzında vedalaşmış.

Maalesef Ama Inter Şampiyon

7. Kez

Son yılarda ilk kez lig ikincisi son haftaya şampiyon olabilme ihtimali ile girdi. Ancak Bordeaux'nun şampiyonluğu ihtimalden öteye geçemedi. Belki de onların şansızlığı, son maçta kümede kalabilmek için mutlak galip gelmesi gereken Lens ile deplasmanda karşılaşmalarıydı. Sonuçta gülen taraf yine Lyon oldu. Bu ilk şampiyonluğu kazandıkları 2001-2002 sezonundan beri aralıksız yedinci zaferleri.
Şampiyonluk kadar herkesin merakla beklediği bir başka olay ise PSG'nin akıbetiydi. Resmen direkten döndüler ve kümede kalmayı başardılar. 199192 sezonundan bu yana 1. ligde mücadele eden ve 1998 yılında şampiyon olan Lens ise bu sezon küme düşen son takım oldu. Karşılaşma sonrası yaşananlar ise Lens taraftarlarının haliyle bu durumu kabullenemediğini gösteriyor.

Bir Sezonun Sonu!


Sampdoria [3 - 3] Juventus
7' [0 - 1] A.D. Piero
16' [0 - 2] D. Trezeguet (pen.)
22' [1 - 2] A. Cassano
39' [2 - 2] C. Maggio
65' [2 - 3] A.D. Piero (pen.)
80' [3 - 3] V. Montella

Friday, May 16, 2008

Finalin Ev Sahibi

21 Mayıs Çarşamba günü Manchester ile Chelsea arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapacak olan Moskova'nın Luzhniki Stadı'na uzaklardan bir bakış...

Wednesday, May 14, 2008

Forma Numarası 1 Ama Kendi 10 Numara Olan Adam


Bir futbolcuyu shortlistime ekledikten sonra benim için, onun saha içi tavırları, futbola bakış açısı ve vizyonu artık öncelikli unsur olur. Bu unsurlar doğrultusunda ona olan sevgim ve saygım artış gösterir. Aykut Erçetin'de bu tanımın en iyi örneklerinden. Geldiği günden beri listemin ilk sırasında. Gerets'in son sezonu Kadıköy'de oynanan kupa maçında, Alex'in frikik golü sonrası Aykut'u azarladığı için sevmiyorumdur belki de Sabri'yi....

Sunday, May 11, 2008

Sizde Çıldırın!


Palermo [0 - 2] Sampdoria

61' [0 - 1] A. Cassano
76' [0 - 2] C. Maggio

Bizim Çocuklar Ağlarken!


Köln 1. lige çıkınca Mondragon ve Ümit Özat gözyaşlarına hakim olamamış... Takım arkadaşları bira banyosu yaparken sanırım bizimkiler duygusal takılmayı tercih etmiş. Burdan kalma bir alışkanlık olabilir...

ManU Şampiyon!

Veda

PSG formasıyla geçirilen 5 sezon, atılan 109 gol... Pedro Pauleta seyircisinin önüne son kez dün gece çıktı. Maç sonrası duygusal anlar yaşanmış. Tribünde Pauleta'nın bir sene daha kalması yönünde pek çok pankart varmış. Ama golcü oyuncu takımdan ayrılma kararı kesin. Portekizli oyuncunun gelecekle ilgili planları ise bilinmiyor. Tahminler Pauleta'nın futbolu bırakacağı yönünde.

Hak Edene Hak Ettiği Gibi Davranmak

27. Hafta
Galatasaray 2 - 1 Denizlispor
89' Servet

Tuesday, May 6, 2008

Büyük Başkan

Mike Ashley... İngiltere'nin en zengin 50 adamından biri... Newcastle United'ın sahibi... Çoğu iç saha maçını üzerinde formasıyla taraftarlarla beraber izliyor. Standart başkan profilinin biraz dışında.Keegan'ın ikinci kez takımın başına geçmesinde onun payı çok büyük. Zaten bir Newcastle United fanatiği olarak, Keegan'a tapması gayet doğal.

Euro 2008 Havasına Girmek Lazım!


Monday, May 5, 2008

90+3

Tabelada dakikalar 93'e yaklaşıyordu. Pierre Ducasse ceza sahası dışından topa resmen çaktı. O gol başka türlü anlatılmaz. Böylece Bordeaux lider Lyon ile puan farkını ikiye indirdi.

Marseille [1 - 2] Bordeaux
45' [1 - 0] M. Niang
80' [1 - 1] Wendel
90' [1 - 2] P. Ducasse

Sunday, May 4, 2008

Haftanın Maçları #12

Fulham 2 - 0 Birmingham C.
AC Milan 2 - 1 Inter Milan
Sampdoria 0 - 3 AS Roma
Toulouse 1 - 1 Paris S.G.
Marseille 1 - 2 Bordeaux
Anderlecht 2 - 0 Club Brugge
Pacos Ferreira 0 - 1 Sporting Lisbon
Boca Juniors 1 - 0 River Plate

Ayağına Sağlık!

Villarreal [2 - 0] Getafe
37' [1 - 0] Nihat
44' [2 - 0] Nihat

Bayern Munih Şampiyon








Ada'da Dün!

Carlos Tevez dün West Ham'a süper bir gol attı. Ama resimde de gördüğünüz gibi eski takımına karşı son derece mütevazi bir gol sevinci yaşadı. Böylece geçen sezon attığı goller dışında West Ham taraftarının saygısını bir kez daha kazanmış olsa gerek. Dünkü maçın bir başka güzel golü ise Dean Ashton'dan geldi. Manchester United seyircisi bile bu röveşata golünü alkışladı.

Konuya gollerden girmişken, Robbie Keane'nin golünü es geçemem. Yukarıdaki karede kaptanın gol vuruşunu görüyorsunuz. Golü güzelleştiren esas olay ise Keane'nin ceza sahasına girerken yaptığı hamle. Aynı anda bakkala alışverişe yollanan iki Readingli... Tıpkı Blackburn'ün dün Derby'e attığı 3. golün ortasında olduğu gibi. David Bentley önce iki Derby futbolcusunu Ewood Park Cumartesi Pazarı'na yolluyor sonra Santa Cruz'un kafasına topu postalıyor.

Gerçekten Derby County şaka gibi bir sezon geçirdi. Premier Lig tarihinde küme düşmesi en erken kesinleşen takım ünvanlarını, lig tarihinin en az puan toplayan takımı olarak süslediler. Tüm bu yaşananlara rağmen dün Derby seyircisi Rovers deplasmanında baya eğlenmiş.

Efendim son resmimiz de Villa Park'dan... Aston Villa kaptanı Gareth Barry gidecek mi, kalacak mı? Son haftalarda cevabı merak edilen sorulardan biri... Taraftarlar ise haliyle, kulübün alt yapısından yetişen kaptanlarının başka bir kulübe gitmesini istemiyor.

Saturday, May 3, 2008

Come on You Whites!

Genel kanı Fulham'ın yedi sezon sonra Premier Lig'e veda edeceği yönündeydi. Onlar için tek çıkar yol ise son 4 maçın üçünü kazanmaktı. Haftanın en kritik maçında Birmingham'ı 2-0 mağlup ederek üçte iki yapmış oldular. İşin ilginç yanı ise Fulham 2006 Eylül ayından beri ilk kez ligde üst üste iki maç kazandı. Sanırım bundan daha iyi bir zamanlama olmazdı. İlk resimde görüldüğü üzere "Come on You Whites" yazılı İngilz tarzı tribün şovu ile sahaya çıkmış Fulham. İkinci resim ise bir Birmingham taraftarına ait. Adam çok düşünceli gözüküyor. Nede olsa Birmingham'ın küme düşmemesi için haftaya Blackburn'ü yenmesi yetmiyor. Çünkü üstlerinde bulunan iki takımın - Fulham ve Reading- puan kaybetmesi lazım.

Friday, May 2, 2008

Yalan Oldu!

Ne güzel B.Munih-Fiorentina finali izleyecektik. Prandelli o kupayı kaldırsın diye dua edecektik ekran başında. Toni Fiorentina'ya gol atarsa sevinir mi diye bekleyecektik. Hepsi yalan oldu. Alman Rusya'da dağıldı, İtalyan penaltılarla elendi. Hangimizi heyecanladırabilir ki Rangers-Zenit finali?

Thursday, May 1, 2008

T-Shirt #2



Bahsi geçen t-shirt. "This is Anfield" oldu "This is Stamford Bridge", bütün hevesim kursağımda kaldı.

T-shirt

Sanırım Tomwood'un aldığı yeni Liverpool t-shirt'ü uğursuz geldi.