Friday, September 14, 2007

Asla Gelmeyen Gelecek


Ulusal Fransız Kütüphanesi'nin arşivinden 1910 yılında 2000'li yıllardaki hayat üzerine yapılmış çizimler. Sadece bu kadar da değil. Sitenin yan menüsünden '50, '60'lar vs. arşivlerine de bir göz atmakta fayda var. Link'i aşağıya bırakıyorum, bookmarklayın.

Paleo-Future: French Prints Show The Year 2000.

...ve Uyku Gezintisi




Hemen bir düzeltme yapalım: New York'ta sergilenen outdoor sergi "Sleepwalkers" adını taşıyor, Museum Of Modern Art' ın duvarlarına yansıtılan birbiriyle bağlantılı sekiz ayrı parçanın izlenmesiyle ortaya çıkan kısa film üzerine kurulu bir Doug Aitken denemesi. İstanbul'daki ile bağlantısı yok kısaca. Daha fazlasına göz atmak isteyenler için link aşağıda.

Doug Aitken Workshop

Gece Gezmesi


Aşağıda gereken bilgi mevcut. Geçtiğimiz kış New York'ta bir benzeri yapılmıştı yanlış hatırlamıyorsam, resimleri harika görünüyordu, bulursam onları da postalarım. İstanbullular oturmasın, bir gece gezmesine çıksın.


GECEGEZENLER GÖSTERİMLERİ BAŞLADI

İstanbul Bienali sanatı sokağa taşıyor.
Gecegezenler,10. Uluslararası İstanbul Bienali'nin gece programında yer alan projelerden biri, belki de en uyurgezer olanı.

Worldcard'ın özel proje sponsoru olarak desteklediği "Gecegezenler", "söyleyecek sözü olan" herkesi videolarını paylaşmaya, gece sokağa çıkmaya, sokağı paylaşmaya ve kendi sesini hep birlikte duymaya davet etmişti.

Proje kapsamında gösterilecek video çalışmaları, Övül Durmuşoğlu, Marcus Graf, Borga Kantürk, Pelin Uran ve Adnan Yıldız'dan oluşan genç bir küratör ekibi tarafından seçildi.

"Gecegezenler" projesi, Uluslararası İstanbul Bienali'nin açık olduğu sekiz hafta boyunca sürecek. Saat 20.00'de başlayacak olan video gösterimleri iki buçuk saat sürüyor. Katılımın halka açık ve ücretsiz olacağı gösterimler, kentin farklı noktalarında düzenleniyor.


GECEGEZENLER GÖSTERİM YERLERİ
20.00-22.30 arasında
11/09/07 > Muhsin Adil Binal İlköğretim Okulu'nun Bahçesi, Moda Caddesi, Caferağa, Kadıköy
14/09/07 > Dikilitaş Stadyumu, Emirhan Caddesi, Aşık Kerem Sokak, Dikilitaş, Beşiktaş
16/09/07 > Bostancı Tren İstasyonu, Kadıköy
18/09/07 > Turan Caddesi, Yenikafa Sokak, Dolapdere, Beyoğlu
20/09/07 > Carrefoursa Otoparkı, Küçüksu Caddesi, Ümraniye
22/09/07 > Fil Yokuşu Sokak, Fatih
24/09/07 > Kartal deniz otobüsleri iskelesi, Turgut Özal Bulvarı, Kartal
27/09/07 > Halas Sokak, İstiklal Caddesi, Beyoğlu
29/09/07 > Nil Sokak, Mahmutbey Caddesi, Bahçelievler
02/10/07 > Kriton Curi Parkı, Atatürk Caddesi, Kozyatağı, Kadıköy
04/10/07 > Yoncalı Sokak, Kuştepe, Şişli (Bilgi Üniversitesi arkası)
06/10/07 > Atatürk Kültür Merkezi, İsmet İnönü Caddesi, Beyoğlu
09/10/07 > Fermeneciler Caddesi, Perşembe Pazarı, Karaköy, Beyoğlu
10/10/07 > Eyüp Sultan Bulvarı, Eski Yeni Dere Sokak, Eyüp
13/10/07 > Sinanpaşa Köprü Sokak, Sair Nedim Caddesi, Beşiktaş
15/10/07 > Kemal Paşa Caddesi, Büyükbakkalköy Yolu, Maltepe
18/10/07 > Tugay Yolu Caddesi, Maltepe
21/10/07 > Mecidiyeköy, Şişli (Otobüs duraklarının arkası)
23/10/07 > E5 Tem Okmeydanı Bağlantı Yolu ile Kağıthane Caddesi'nin Kesişimi, Köprü Ayağı,
Kağıthane
25/10/07 > İtfaiye Caddesi, Zeyrek, Fatih
27/10/07 > Kısıklı Caddesi, Altunizade, Üsküdar
30/10/07 > Kanlıca Hisarı Caddesi, Kanlıca, Beykoz
02/11/07 > Karamük Çayevi, Asmalımescit, İstiklal Caddesi, Beyoğlu
"Gecegezenler, köşe başlarını mesken tutar. Onlar, kendi adaletlerini arar.
Nefeslerini ensende hissedersin. Yani uykusuz, hayalet çetesi."

Wednesday, September 12, 2007

Bu Adamları Durdurun


5 numarada sıkıntı yaşayacakları kesin gibi, Olowokandi hem free agent, hem mızmız, hem de kim onu ister ki? 1'de Dolante KG için Sonics'e gitti, Telfair silahla yakalandı takımla ilişiği büyük ihtimalle kesilecek. Eddie House'la, James Posey takviyesi yaptılar ki rotasyon hız kesmesin. Belki de en güzeli Reggie Miller'ı iki sene aradan sonra basketbola tekrar geri döndürecekler, henüz kesinlik kazanan birşey yok. Ne olursa olsun Celtics'i bu sene durdurmak çok ama çok zor olacak gibi.

Öte yandan, olan yine bize oldu, ekim ayında KGsiz bir Wolves izlemek zorundayız. Ricky Davis mi? Güldürmeyin adamı.

Philly Güneşi


Yarın It's Always Sunny In Philadelphia'nın yeni sezonu başlıyor. İnternetten dizi indirmeye ve gülmeye meraklı arkadaşlar takılabilir. Sadece giriş jeneriği için bile izlenmeye değer. Yanında Earth,Wind & Fire'dan "September" şarkısını hediye ediyorum tüm sevenlere.

Tuesday, September 11, 2007

Saylon Killer


Sağlamlığından bir dakika kuşku duymadığım Battlestar Galactica'nın oyununu yapmış diehard fanları. Tamamen free, henüz demo aşamasında, bitince de piyasaya vereceklermiş. Gayet başarılı buldum, hele bir de diziyi izliyorsanız tadından yenmiyor. Number Six'in Gaius'u boğazladığını hayal ederken uzayda dolaşmaca, lazer aksiyonları, odaya girip "Apollo var mı ağğğbbii?" diye soranlara yumruk sallamaca. Sirk gibi.

Link aşağıda. Üçüncü sezon da bu pazar TVde.

Battlestar Galactica: Beyond the Red Line

Tifo'nun selamı var


Blog'u yapmaya ilk karar verdiğimizde crossover birşeyler olsun dedik. Tifo futbol, ben ise ilginç bulduğum ne varsa koyacaktım buralara. Belli bi hit'e de ulaştık ne güzeldir ki. Tifo bir süreliğine uzaklara gittiğinden beri benim içimden yazmak pek gelmedi açıkçası. Diagonal'i asıl okutan şey futbol. Bu nedenle bir süredir Tifo'nun güzel derleme/insider info/yorumlarına hasretsiniz onu da biliyorum. Ancak Tifo'dan iyi haberler var. Kendisi yolun çeyreğini geçti, keyfi belki çok yerinde değil ama herşey yolunda, her hafta bir iki konuşma imkanımız oluyor. O ara daha futbol-free bir şekilde idare edeceğiz. Takipte kalın.